Migrationsverkets fantastiska kompetens.

Jag har svårt att se att de personer som arbetar på Migrationsverket har den kompetens som krävs. Man undrar ju hur en ansökan om asyl behandlas och hur man tar beslut i varje fall. För hur kan man säga att det är säkert att skicka tillbaka en person som tydligt uttalat sig kritiskt mot en diktatur-regim, som gjorde det med vetskapen att det kunde kostat honom livet, men som flydde till Sverige för att här få uppehållstillstånd och arbeta för människorna i sitt hemland. Men här i Sverige inte bli tagen på alvar och att läget i Kongo-Kinshasa ”inte är så farligt”. Vad är det som är så svårt att förstå, Han lever under dödshot och han har tydliga vittnen på att han gör det. Nej det är så lugnt i Kongo-k. Skicka honom dit… 

Sverige, jag skäms. Jag skäms för hur ni/vi behandlar människor som inte haft något annat val än att lämna sitt vackra hemland för att komma hit till kalla Sverige och här bli behandlade som skit.

Jag skäms inför min vän Cosmas som inte blev trodd när han kom hit från Nigeria, och ville vara helt ärlig i allt han sa. Han flydde för sitt liv. Medan en annan kille vi kan kalla honom Ben, från Nigeria bara ville söka lyckan i väst och ljög sig genom vårt system. Under 5 år var Cosmas illegal i Europa, medan Ben fick uppehållstillstånd, svensk fru, jobb och barn här i Sverige. 

Jag förstår att det inte är ett lätt jobb att avgöra vem som får stanna och inte. Jag skulle inte vilja ha det jobbet. Men när det är så uppenbart som i fallet pastor Jean, så undrar jag vad det är som händer.

Svenska regeringen måste ta sitt ansvar och se över ALLT som rör migrationspolitik. För vi är en värld och ett folk.

/Emma

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna?title=utvisad_fangslad_och_torterad&videoid=2164506

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: