Internationell mission i Gemensam Framtid…

Surfar runt lite och hamnade på www.gemensamframtid.se, en viktigt surfning. Eftersom det kommer vara våra arbetsgivare framöver. Just nu är det Svenska Missionskyrkan. Men jag blir lite ställd inför vad de skirver om fokusområdena , där jag tycker att internaitonell mission borde stå med. Men det enda som står är:

FOKUS UPPDRAGET

Församlingens och kyrkans uppdrag är oerhört stort och rikt. Orden i Matteus 28 vägleder och utmanar oss. Gå ut i hela världen ….

Här lyfter vi fram några områden som bör stå i fokus och som kan ge en smak av den nya kyrkan.

En kyrka med fokus på stöd till den lokala församlingens förnyelse, utveckling och växt.
Det gäller såväl etablerade församlingar, som stöd till församlingar som behöver gå in i en omstartsprocess samt till pionjärsatsningar på orter där nya församlingar behöver få växa fram.

En kyrka som lyfter fram betydelsen av barn och ungdomar och därför bygger nära samverkan med equmenia.
Ett uttryck för detta är en gemensam satsning på utbildning för barn- och söndagsskolledare samt en pilotsatsning på att stärka föräldraskapet i relation till barn och tro.

En kyrka som finner nya vägar till stöd för kristna och kyrkor i utsatta situationer.
En utgångspunkt är att ordna utbildningar i samverkan med flyktingar och invandrare i Sverige från länder och sammanhang där kristna lever i utsatta situationer. Denna satsning sker i nära samverkan med folkhögskola och andra organisationer.

Hur kan man inleda med Matteus 28 och sen krympa och förminska uppdraget på detta sätt. Det som står är bra, men det är inte visionellt. realistiskt -ja. Men sa Jesus ”var realistiska”. Nej han sa, ”gå ut och gör alla folk till lärjungar”. Därför är internationell mission så viktigt. Vi kan inte bara ha fina avtal med samarbetsländer. Nej vi måste sända missionärer, eller kalla oss vad ni vill. Mission är att dela med sig av tron. Vitt och brett. Vi kan inte krympa vår kyrka bara till Sverige. Vi är en stor kyrka, som har så otroligt mycket att dela med varandra. Människor måste missionera.

Såg precis en dokumentär på SVT och missionsarbetare på Papua. Den var så klar och tydlig. och öppnade än en gång upp ögonen varför jag gett mig in på detta med mission. och varför mission verkligen behövs och vad det verkligen handlar om. Se den: http://svtplay.se/v/2514155/dokumentarfilm/mission_papua

/Emma

Senare…Fick ett tips från min vän Erik wagnborg att även läsa det strategiska dokumentet. Tack Erik. Där nämns lärjungaskap och mission och det känns bra, men jag blir ändå orolig inombords att internationell mission inte får den plats den måste i nya kyrkan. Återstår att se helt enkelt.

Annonser

En tanke på “Internationell mission i Gemensam Framtid…

  1. Fick ett tips från min vän Erik wagnborg att även läsa det strategiska dokumentet. Tack Erik. Där nämns lärjungaskap och mission och det känns bra, men jag blir ändå orolig inombords att internationell mission inte får den plats den måste i nya kyrkan. Återstår att se helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: