Svårt att förstå…

Dåligt med uppdateringar här på bloggen, ursäktar för detta!

Idag är Sigrid hos mormor och morfar, det ska hon vara varje tisdag så att jag hinner plugga själavård och spanska och greja med lite annat som måste fixas. Det är lyxigt att ha det så här! Tar vara på tillfällena, eftersom det blir andra grejer i Ecuador, där vi inte kommer ha någon släkt som kan hjälpa oss…

Helgen med Cosmas

I fredags kom Cosmas hit från Italien och hälsade på. För er som inte vet vem det är, så är han en kille från Nigeria som kom hit till Sverige som flykting 2005. Vi träffade honom när vi var på Nordstan varje måndag och pratade med folk. Han var här illegalt och var livrädd för myndigheterna. Han skulle enligt europeiska regler sökt asyl i det land han kom till först och det var Italien. Men istället för att vänta på migrationsverket så tog han sig själv till Italien, för han visste att om de skickade honom dit, skulle han sättas på första planet tillbaka till Nigeria. Efter 4 år som illegal i Italien fick han uppehållstillstånd och dokument. Han kan inte återvända till Nigeria för då är han rädd att han blir dödad.
Vi har så svårt att förstå hur det är. Att inte få vara i sitt hemland, med sina nära och kära. Att bo själv i Italien. Inte ha några nära vänner, för man inte litar på någon.

Men vi hade en fin helg tillsammans, han träffade människor som han haft kontakt med och vi pratade mycket. Han är så fin och har en så stark Gudstro. Han lägger allt i Guds händer.

Sigrid blev väldigt förtjust i honom!

 

//Emma

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: