Första Pastorstjänst

Jag började min anställning som ungdomspastor med ett ungdomsläger. Nonstop kallas det för och har drivits flera somrar. Ett helt fantastiskt initiativ från missionsförsamlingar i Göteborg och Borås. Temat för lägret var helig Ande. Kramp, flum, hysteri kan en del känna för detta ämne. Resultatet av bibelstudier, andakter och annat kokades ihop till en kvällsandakt som ungdomarna själva styrde och medverkade i med hjälp av ledarna, äntligen fick vi kliva åt sidan och släppa fram de yngre. Ja, så kände vi efteråt, Gud gjorde mycket gott den kvällen. Mycket förbön, dans, kör, drama, vittnesbörd och lovsång senare låg Den helige Andens närvaro tjock som ett dun tecke över oss och runt oss. St Patricks bön; Kristus är framför oss bakom oss över oss under, Kristus är med oss i runtomkring han bor i oss… (typ). Lärjungaskap handlar om detta… uppmuntran, undervisning och utmaning med en grundläggande stödjande ledare, varken styrande eller ensamt görande, ställföreträdande-görande ledarskap, när ska vi inse det.

Nåväl, sitter nu i dagarna och försöker komma in i föreningspastors rollen i på plats i Redbergskyrkan.Ny obeprövad mark, får jag ändå lov att säga. Styrelsemöte, UR, Personalmöte och verksamhetsrådsmöte o.s.v.

Finns nu på bild på Redbergskyrkans hemsida: http://www.missionskyrkan.se/Hemsidor-Forsamlingar/Redbergskyrkan, representativ klädsel? Utseende? Vi får väl se om skägg, långt hår och glasögon går hem…i värsta fall hamnar jag i mellanläget, gubben som tror han är ung och cool kategorin. Inte så smickrande kanske. Äh vadå, lägg av… va inte så hård mot dig själv Samuel.

På lördag får jag pastors poäng så det sjunger om det, min första vigsel. Be för mig, snälla ni. Be att det blir en gudstjänst och att Kalle och Ruth får en dag att minnas med glädje.

Allt gott, Guds frid och Andens kraft och hjälp i Jesu namn AMEN!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: